CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

zaterdag 21 maart 2009

Grote delen kustvlakte compleet blank


PARAMARIBO- Een storing in de atmosfeer heeft ervoor gezorgd dat grote delen van Paramaribo, Commewijne en Wanica gisteren blank zijn komen te staan. De Metreologische Dienst (MD) meette op verschillende plekken in Paramaribo boven de 90 millimeter regen. De situatie was zo hectisch dat een aantal auto’s in een trens belandden, omdat er geen overzicht was tussen wegdek en trens. Los hiervan stonden beruchte straten als ’t Van Hogerhuysstraat en Coesewijnestraat tot kniehoog met water.
Roël Oelhers, meteoroloog bij de Metreologische Dienst, zegt in een gesprek met de krant dat in delen in Paramaribo als Cultuurtuin en Zorg & Hoop 91,5 millimeter om 106 millimeter is genoteerd. District Wanica had een neerslag van 40,2 millimeter. Groningen had het ook aardig verduren gehad en noteerde dicht bij de 38 millimeter aan neerslag. Ondanks deze hoge metingen verwacht Oelhers een stijging. Dit omdat MD nog metingen moet doen in de namiddag. De situatie was op diverse plekken in het binnenland niet veel beter gezien de hoeveelheid regen die er viel. De hoogste meeting was te Palumeu met 92,5 en Tapanahony en Drietabbetje met 25,7 millimeter. Een heel andere situatie was er in Nickerie was er vrijwel gedurende de dag nauwelijks regen viel.
De meteoroloog legt uit dat de enorme neerslag te wijten is aan een storing in de atmosfeer. Deze situatie was geschikte voor wolkenvorming met veel neerslag als eindresultaat. Of de samenleving komende dagen nog met zo een storing te maken krijgt, hangt volgens Oelhers af van de situatie in de atmosfeer.
(Bronvermelding: overgenomen uit de Times of Suriname d.d 09 maart 2009)

0 reacties: